Чужди езици с фар.com

Как да научите чужд език? Как да постигнете по бързи резултати? Всичко на този портал.

Света на езици

Английският език години наред е най-разпространеният език по целия свят. Печели всички номинации за най-изучаван и най-говорен език. В класациите места не отстъпват и китайски и испански, те също са силно разпространени по света и използвани от много хора по света. Важно за всеки един език и неговата популярност оказва мащаба на разпространяване и населението на планетата, което го говори като първи майчин език.

Английският език е широко разпространен, не само в страни, в които не е дори официален, той се говори много и в други, където не е роден език, но се ползва като първи чужд език. Това се дължи и на преселници и други причини. Не са малко факторите, които правят английският език така прочут.

Поглеждайки от към сложността му за усвояване, английският език не е сред трудните езици по света. Той има лека и дори приятна граматика, пластична лексика, а това до голяма степен улеснява в изучаването му.

Популярността на английският език е и до голяма степен в резултат от множеството икономически фактори. Докато траят двете световни войни сред страните победителки се нареждат англоговорещи държави. Факта, че Източния блок се разпада, оказва значително влияние над разпространението на английския. От гледна позиция на икономическа позиция и политическо влияние, страни като Великобритания и САЩ се казват на челни позиции.

Родина на английският език стават страни като Ирландия, Австралия, Нова Зеландия и Канада, наред с други.

Зараждането на английският език е в резултат от взаймстване от френски и немски, наред с латинския език.

Днес, за да бъде научен английски език не се изискват велики неща. Ако до преди няколко десетилетия материалите бяха ограничени, а преподавателите малко, то днес съществуват стотици езикови школи, речници, учебници, помагала за изучаване на английски език могат да се закупят свободно от всяка книжарница. Наред с това много са и добри алтернативи дават онлайн курсове за научаване на английски език.